Залежність температурного режиму SPLIT-кондиціонерів від їх продуктивності за повітрям на випарнику і конденсаторі - Лабай, В. Й.; Омельчук, О. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Описано ексергетичний метод аналізу роботи одноступеневих хладонових холодильних машин, які використовують в місцевих автономних кондиціонерах. Визначено температурний режим split-кондиціонера фірми “Sanyo” холодопродуктивністю 2020 Вт для стандартних умов і показана його залежність від продуктивності кондиціонера за повітрям на випарнику і конденсаторі. Встановлені оптимальні витрати повітря на випарнику і конденсаторі кондиціонера. In this article it was described the method of the exergetic analysis of one-step freon cooling engines, that are used in the local autonomous air conditioners. It was defined the temperature regime for the “split” air conditioner of firm “Sanyo” with cooling capacity 2020 W and shown the dependence of it from the conditioner air flow for the evaporator and the condenser. It was allocated the optimal conditioner air flow for the evaporator and the condenser.