Методичні підходи щодо аналізування впливу зовнішніх чинників на формування трудового потенціалу підприємства - Галаз, Л. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Трудовий потенціал країни формує її працездатне населення, що класифікується за такими ознаками: склад, ставлення до трудової діяльності, мобільність, вікова та статева структури, рівень освіти та кваліфікації тощо. Аналіз кожної групи чинників дасть змогу виявити можливості набору персоналу підприємств із зовнішніх джерел, які мають певні переваги перед внутрішніми. Labour potential of the country is formed by its employed population which is classified after the followings signs: composition, attitude toward labour activity, mobility, age-dependent and sexual structures, level of education and qualification, etc. The analysis of each group of factors will allow to find out the possibilities of hiring the staff of enterprises from outsourcings, which have certain advantages over the internal.
Keywords: трудовий потенціал; чинники формування трудового потенціалу; labour potential; factors of forming of labour potential