Judicial system in times of national liberation movements in Ukraine (1917–1921) - Стецюк, Богдан; Stetsyuk, Bohdan; Стецюк, Богдан (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розкрито намагання створити судову систему в нелегкі часи боротьби за незалежність українського народу – у 1917–1921 рр. Зокрема, проаналізовано зако- нодавчу діяльність щодо формування судових інстанцій як одного цілого в часи Української Народної Республіки, гетьманату П. Скоропадського та Директорії.

This article attempts to recreate the process of the judicial system formation in the difficult times of struggle for Ukrainian independence in 1917–1921. In particular, it gives a comprehensive analysis of legislative activity on the formation of courts during the period of the Ukrainian People's Republic, Skoropadskyi hetmanship and Directory.

Раскрыто попытки создания судебной системы в трудные времена борьбы за независимость украинского народа 1917–1921 гг. В частности, проанализировано законодательную деятельность, в отношении формирования судебных инстанций как одного целого, во времена Украинской Народной Республики, гетманата П. Скоропадского и Директории.
Судова система в часи національно-визвольних змагань в Україні (1917–1921 рр.)
Вялікае княства Літоўскае: нашляху да феадальнай прававой дзяржавы
Keywords: Генеральний суд; надзвичайне правосуддя; Державний Сенат; Головний військовий суд; Надвищий суд; мирові суди; General Court; the extraordinary justice; State Senate; Chief Military Court; Supreme Court; magistrates courts; Генеральный суд; чрезвычайное правосудие; Государственный Сенат; Главный военный суд; Надвыщий суд; мировые суды; 34 (09); 347. “18/19”