Економні ізотопії ламаних на площині - Олексів, І. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Побудовано ізотопії між двома простими ламаними А і В на площині, які мають спільні кінцеві точки, за додаткових вимог, щоб проміжні дуги при ізотопіях знаходились в замиканні об'єднання окремих компонент доповнення до А+В і мали довжини, що не більші за суму довжин А і В. A linear isotopy between piecewise linear arcs A and B having common endpoints is constructed such that each intermediate arc under the isotopy is situated in the closure of the union of the bounded components of the complement of A [ B and its length does not exceed the sum of the lengths of A and B.
Economical isotopies of piecewise linear arcs in the plane
Keywords: поліедр; поліедральний диск; кусково-лінійне відображення; проста крива; polyhedron; polyhedral disk; piecewise linear map; simple curve