Development of the technological basis for the production of aceclofenac - Стасевич, М. В.; Фульмес, М. С.; Йонускене, І.; Stasevych, M. V.; Fulmes, M. S.; Jonuškienė, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Препарати ацеклофенаку широко використовують у світовій терапевтичній практиці запальних та больових станів для лікування остеоартриту, ревматоїдного артриту та анкілозуючого спондиліту в різних лікарських формах. Розроблено основи технології вітчизняного промислового періодичного виробництва ацеклофенаку потужністю 110 т/рік для одержання низки ефективних лікарських засобів. Запропоновано виробництво з п’яти технологічних стадій, яке дасть змогу виробляти вітчизняний продукт з високим виходом (~91 %) з комерційно доступних реагентів. Виконано матеріальні розрахунки для визначення норм витрат сировини. Вибрано типи та визначено кількість обладнання. Запропоновано принципову апаратурно-технологічну схему та технологічну блок-схему одержання ацеклофенаку.

Aceclofenac drugs are widely used in the global therapeutic practice of inflammatory and painful conditions for the treatment of osteoarthritis, rheumatoid arthritis, and ankylosing spondylitis in various dosage forms. The basics of the technology of domestic industrial batch production of aceclofenac with a capacity of 110 t/year for the production of a number of effective medicines have been developed. A five-stage production process is proposed that will allow the production of a domestic product with a high yield (~91 %) from commercially available reagents. Material calculations were carried out to determine the consumption rates of raw materials. The types of equipment were selected, and the number of equipment was determined. The basic technological scheme and technological flowchart for the production of aceclofenac are proposed.
Розроблення основ технології одержання ацеклофенаку
Keywords: ацеклофенак; субстанція; 2-(трет-бутокси)-2-оксоетил-2-(2-((2; 6-дихлорфеніл)аміно) феніл)ацетат; трифторацетатна кислота; кислотний гідроліз; основи технології; технологічна схема; aceclofenac; substance; 2-(tert-butoxy)-2-oxoethyl-2-(2-((2; 6-dichlorophenyl) amino)-phenyl)acetate; trifluoroacetic acid; acid hydrolysis; basics of technology; technological scheme