Browsing by Author "Вашкевич, Олена"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Вміст амінокислот – найадекватніший показник якості фруктових соків(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Кривошея, Альона; Вашкевич, ОленаВ даній роботі висвітлена можливість оцінки якості соку за одним із показників якості – амінокислотним складом. Експериментально досліджено гранатові соки різних виробників: Sandora, Jaffa, Rich та порівняно з натуральним гранатовим соком. Результати даної роботи можуть бути корисними для науковців, які займаються дослідженням амінокислот у рослинній сировині та харчових продуктах, а також технологічним службам підприємств, які перевіряють натуральність харчових продуктів.Item Ідентифікація та кількісне визначення біофлавоноїдів методами паперової та тонко-шарової хроматографії(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Дуда, Ольга; Степневська, Яна; Вашкевич, ОленаРозроблена методика кількісного та якісного визначення біофлавоноїдів рутину та кверцетину за допомогою аперової (ПХ) та тонкошарової хроматографії (ТШХ). Підібрано оптимальні умови проведення хроматографування. Використання системи розчинників бутанол : оцтова кислота : вода (4:1:5) дозволяє розділити флавоноїди (рутин та кверцетин). В якості проявників зарпропановано використовувати AlCl3 та ZrOCl2, що дозволяє визначати рутин та кверцетин у досить широкому інтервалі 5·10-2 моль/л –5·10-5 моль/л. рН вихідних розчинів має бути в діапазоні 5,5-7,5 одиниць. Розроблена методика опробувана на модельних розчинах лосьонів, у які було введено розчини рутину та кверцетину, та має задовільні метрологічні характеристики. За методом ПХ довірчий інтервал отриманих результатів знаходиться в інтервалі: 0,146±0,0037 – для водного розчину кверцетину, 0,263±0,0037 – водного розчину рутину; за методом ТШХ отримані значення знаходяться в інтервалі: 0,166±0,005 – для водного розчину кверцетину, 0,272±0,0019 – водного розчину рутину.