Browsing by Author "Гайда, Г. З."
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Дослідження режиму біосинтезу глюкозооксидази Penicillium vitale(Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Пецюх, О. В.; Комаровська-Порохнявець, О. З.; Лужецька-Швед, О. В.; Новіков, В. П.; Вус, М. М.; Гайда, Г. З.; Наконечний, М. В.; Козуб, Ю. І.; Федоришин, Ю. І.; Національний університет “Львівська політехніка”З метою інтенсифікацї біотехнологічних параметрів біосинтезу глюкозоксидази промислового штаму Penicillum vitale досліджено вплив температури (оптимально (27,5±5)°С), концентрації джерел С (оптимально концентрація сахарози 7,5 %) та іонів Mg+2 (в концентрації 0,05 % підвищує активність культуральної рідини, суттєво не впливаючи на флавогенез) на активність ферменту та його виділення за допомогою ефективних адсорбентів із застосуванням методу тонкошарової та колонкової хроматографії, титрометрії, фотометрії, електрофорезу на поліакриламідному гелі. Ефективнішим сорбентом при паралельних дослідженнях каоліну, глауконіту та трепелу визначено трепел. In order to intensify biotechnological parameters of glucose oxidase biosynthes of industrial strain Penicillum vitale the influence of temperature ((27,5±5)°С is optimal one), concentration of C resource (7,5% is optimal saccharose concentration) and Mg+2 ions (in case of concentration 0,05 % it encreases cultural liquid activity and has no impact on flavogenez) on enzyme activity and extraction with the help of effective sorbents using thinlayer and column chromatography method, tytrometry, colorimetry, electrophoresis based on polyacrilic gel has been investigated. Trepel has been determined as the most effective sorbent.