Browsing by Author "Зуб, Н. О."
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Вплив умов регідратації сухих дріжджів на їх активність(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Косів, Р. Б.; Зуб, Н. О.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Kosiv, R. B.; Zub, N. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Львівський торговельно-економічний університетДосліджено ефективність застосування електрохімічно активованої води для регідратації сухих спиртових дріжджів виду Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що регідратовані в католіті та аноліті дріжджі при подальшому культивуванні мали кращий фізіологічний стан за рахунок більшої кількості клітин з бруньками вже на четверту годину культивування, вищого вмісту глікогену у клітинах та меншої кількості клітин, забарвлених метиленовим синім, на завершення процесу. Показано, що кількість нагромаджених дріжджів була більшою за умови використання для регідратації електрохімічно активованої води, а регідратовані у католіті дріжджі мали найвищу питому швидкість розмноження серед досліджуваних зразків.