Browsing by Author "Набоко, И."
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Экспериментальная оценка температуры продуктов взрыва водородно-воздушной смеси(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003) Гусев, П.; Набоко, И.; Онуфриев, С.; Петухов, В.; Солнцев, О.Описано методику вимірювань та експериментальні оцінки температури продуктів вибуху стехіометричної воднево-повітряної суміші в конічному об'ємі Температура під час вибуху вимірювалась на довжинах хвиль 649,5 та 1405 нм за допомогою швидкодійного пірометра, розробленого у ІПХФ РАН. Відзначено інтенсивне випромінювання газу під час вибуху. Так, наприклад, в експерименті, в якому тиску верхній частині конуса досягнув 500 атм, яскравість газу, що світиться, була такою самою, як яскравість чорного тіш при температурі ~6000 К. Описывают методику измерений и экспериментальные оценки температуры продуктов взрыва стехиометрической водородно-воздушной смеси в коническом объеме. Температура во время взрыва измерялась на длинах волн 649,5 и 1405 нм с помощью быстродействующего пирометра, разработанного в ИПХФ РАН. Отмечено интенсивное излучение газа во время взрыва. Так, например, в эксперименте, в котором давление в верхней части конуса достигло 500 атм, яркость светящегося газа была такой же, как яркость черного тела при температуре ~6000 К. In the work the technique of measurements and experimental evaluations of temperature of products of explosion of hydrogen-air mixture in conic volume are described. The temperature measurements at the moment of explosion were conducted at wavelength 649.5 and 1405 nm by high speed pyrometer designed at IPCPRAS. The intensive radiation of gas during explosion was marked. For instance, in the experiment in which the pressure in the upper part of cone achieved 500 bar the brightness of luminous gas was the same as for black body at temperature ~6000 K.