Browsing by Author "Kuzminchuk, Tetiana"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Influence of Extraction Conditions on Qualitative Composition of Vegetable Oils(Видавництво Львівської політехніки, 2021-03-16) Ivashchuk, Oleksandr; Hlukhaniuk, Anna; Semenyshyn, Yevgen; Chyzhovych, Roman; Kuzminchuk, Tetiana; Khomyak, Semen; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено вплив умов одержання ріпакової та соєвої олій методом екстракції у системі «тверде тіло – рідина» на якісний склад одержаних рослинних масел. Визначено основні хімічні константи (кислотне число, йодне число, естерне число, число омилення) та оптичні властивості (рефрактометричний показник заломлення та UV-Vis-спектри) для ріпакової та соєвої олій, одержаних екстракцією, при використанні хлористого метилену як розчинника із вихідної рослинної сировини різного ступеня подрібнення (0,2; 0,5 і 1,0 мм) та суміші подрібнених зернових фракцій. Показано, що ступінь подрібнення вихідної сировини впливає на якісний склад одержаного продукту.