Browsing by Author "Shulga, Oksana"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Differential scanning calorimetry research of biodegradable films for confectionery and bakery products(Lviv Politechnic Publishing House, 2017-01-20) Shulga, Oksana; Chorna, Anastasia; Kobylinskyi, Sergij; National University of Food Technologies; Institute of Highmolecular Compounds ChemistryВ роботі досліджено біодеградабельні плівки для хлібобулочних і кондитерських виробів за допомогою диференційно-скануючої калориметрії. Визначено ступінь кристалічності полімеру та кінетику кристалізації. Досліджено вплив пластифікатора у складі плівки (гліцерину) на температури плавлення та склування вихідних сполук біодеградабельної плівки.Item Starch Type Effect on Organoleptic, Thermogravimetric and X-ray Diffraction Indices of Edible Films and Coatings(Видавництво Львівської політехніки, 2020-01-24) Shulga, Oksana; Chorna, Anastasia; Shulga, Sergii; National University of Food TechnologiesПроведено органолептичний аналіз їстівних плівок з картопляного крохмалю, хімічно модифікованого харчового крохмалю, виготовленого з високоамілозної кукурудзи, вуглеводного полімеру із воскової кукурудзи та спеціального високотемпературного декстрину, виготовленого з тапіокового крохмалю. Встановлено, що найбільше подовження (108 %) та міцність (47,6 МПа) мають плівки на основі картопляного крохмалю. Показано, що модифіковані крохмалі, такі як декстрин та тапіоковий крохмаль, зберігають аморфну структуру плівки краще за інших. Плівки з модифікованого крохмалю містять більше кристалізаційної вологи, через відсутність амілопектину. Отримані результати рекомендуються для оптимізації виробництва харчових продуктів.