Browsing by Author "Shulga, Sergii"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Starch Type Effect on Organoleptic, Thermogravimetric and X-ray Diffraction Indices of Edible Films and Coatings(Видавництво Львівської політехніки, 2020-01-24) Shulga, Oksana; Chorna, Anastasia; Shulga, Sergii; National University of Food TechnologiesПроведено органолептичний аналіз їстівних плівок з картопляного крохмалю, хімічно модифікованого харчового крохмалю, виготовленого з високоамілозної кукурудзи, вуглеводного полімеру із воскової кукурудзи та спеціального високотемпературного декстрину, виготовленого з тапіокового крохмалю. Встановлено, що найбільше подовження (108 %) та міцність (47,6 МПа) мають плівки на основі картопляного крохмалю. Показано, що модифіковані крохмалі, такі як декстрин та тапіоковий крохмаль, зберігають аморфну структуру плівки краще за інших. Плівки з модифікованого крохмалю містять більше кристалізаційної вологи, через відсутність амілопектину. Отримані результати рекомендуються для оптимізації виробництва харчових продуктів.