Browsing by Author "Снєжкін, Ю."
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Енергоощадні технології виробництва харчових порошків з рослинної сировини(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002-03-26) Снєжкін, Ю.; Боряк, Л.; Петрова, Ж.; Шапар, Р.; Інститут технічної теплофізики НАН УкраїниВ Інституті технічної теплофізики НАН України створені технології й устаткування для виробництва харчових порошків з рослинної сировини з використанням конвективного способу сушіння. Метод виробництва і обладнання запатентовано в України. На першій стадії сушіння виконується нагрітим повітрям з температурою 115-140 °С до досягнення матеріалом вологості 120-200 %. На другій стадії температуру теплоносія знижують до 80- 60 °С і так сушать до досягнення матеріалом вологості 4-6 %. Для одержання порошку висушений матеріал охолоджують, подрібнюють і розсіюють на фракції потрібної дисперсності.Item Тепловологісна і бактерицидна обробка повітря розчинами неорганічних солей(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002-03-26) Снєжкін, Ю.; Чалаєв, Д.; Шаврін, В.; Дабіжа, Н.Проаналізовано відомі водні розчини неорганічних солей на предмет їхнього застосування для тепловологісної та бактерицидної обробки повітря в системах кондиціонування повітря й обробки сушильного агента в установках для зневоднювання рослинної сировини, зокрема харчових продуктів. Запропоновано установки для цілорічного тепло- та холодопостачання жтлових і виробничих приміщень з використанням низькотемпературних джерел теплоти і водних розчинів неорганічних солей, а також двозонна сушильна установка для зневоднювання термолабільних матеріалів.