Browsing by Author "Федорчук-Мороз, В. І."
Now showing 1 - 7 of 7
- Results Per Page
- Sort Options
Item Апробація математичних моделей для екстрагування олії з насіння амаранту(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006) Семенишин, Є. М.; Троцький, В. І.; Федорчук-Мороз, В. І.Виконано аналіз запропонованих математичних моделей для екстрагування олії з амарантової сировини. The analysis of the offered mathematical models is executed for extracting of butter from amaranth raw material.Item Визначення жирних кислот у ліпідній фракції рослин родини амарантові (Аmaranthaceae)(Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001) Проц, Д. І.; Федорчук-Мороз, В. І.Методом газорідинної хроматографії розділені метилові ефіри жирних кислот від С8 до С24 ліпідної фракції амарантів: Amaranthus cruentus, Amaranthus caudatus і Amaranthus retroflexus L. The separation of methyl esters of fatty acids from C8 to C24 of lipids fraction of amaranths (Amaranthus cruentus, Amaranthus caudatus и Amaranthus retroflexus L.) have been carried out by the method of gas-liquid chromatographic analysis.Item Властивості, механізм та кінетика екстрагування олії з насіння амаранту(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008) Семенишин, Є. М.; Троцьки, В. І.; Федорчук-Мороз, В. І.; Ятчишин, Ю. Й.Виконано дослідження та аналіз механізму та кінетики екстракційного вилучення олії з насіння родини амарантових. Розроблено математичну модель екстрагування, яка адекватно описує процес в умовах замкнутого періодичного процесу. Визначено кінетичні коефіцієнти, які необхідні для розрахунків процесу екстрагування в реальних умовах. Executed researches and analysis of mechanism and kinetics of extraction exception of butter from the seed of family of amaranths. Developed mathematical model of extracting, which adequately describes a process in the conditions of the reserved batch process. Determined kinetic coefficients, necessary for the calculations of process in the real terms.Item Кінетика вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому(Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, С. М.; Троцький, В. І.; Петрушка, І. М.; Федорчук-Мороз, В. І.; Національний університет “Львівська політехніка”; Волинський державний університет ім. Лесі УкраїнкиНаведені результати досліджень екстракційного вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому. Встановлено вплив температури екстрагування та попередньої термічної обробки сировини. The results of investigation of extraction process of pectin and poly-sugars from raw beets are given. The influence of extraction process temperature and preliminary thermal processing of raw materials was established.Item Кінетика екстрагування олії з насіння амаранту хвостатого (Amaranthus caudatus) та амаранту гібриду (Amaranthus hibrydus)(Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009) Стадник, Р. В.; Семенишин, Є. М.; Федорчук-Мороз, В. І.; Троцький, В. І.; Ятчишин, Ю. Й.Виконано дослідження кінетики екстракційного вилучення цільових компонентів з рослинної сировини – амаранту мітлистого, хвостатого, щириці загнутої та амаранту гібриду (Amaranthus hybridus), який одержано на кафедрі селекції Харківського аграрного університету ім. В. В. Докучаєва і який внесений до Реєстру сортів України в 1998 році. Вивчено кінетику екстрагування цільових компонентів, передусім олії різними розчинниками (н-гексан, хлористий метилен). Показано вплив температури та розміру зерна на кінетику процесу. Визначено константи, необхідні для прогнозування кінетики у реальних умовах. Researches of kinetics of extraction exception of special purpose components are executed from the digister of – amaranth mitlystyj, hvostatyj, pigweed recurvate and to the amaranth gibryd (Amaranthus hybridus), which was got by the department of selection of the Kharkov Agrarian university by V.V. Dokuchaeva and which is inserted into sorts’ Register of Ukraine in 1998. Kinetics of extracting special purpose components was studied mainly butters by different solvents (n-hexane, dichloromethane). Influence of temperature and size of grain іs shown on kinetics of process. The constants necessary of prognostication of kinetics in the real terms are defined.Item Кінетика екстрагування олії з насіння щириці загнутої(Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003) Семенишин, Є. М.; Троцький, В. І.; Федорчук-Мороз, В. І.Наведено результати досліджень процесу екстракційного вилучення олії з амарантової сировини. The results of investigation of extraction process of oil from amaranth material are given.Item Математична модель протитечійного екстрагування цільових компонентів з бурякового жому(Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, Є. М.; Троцький, В. І.; Федорчук-Мороз, В. І.; Національний університет “Львівська політехніка”; Волинський державний університет ім. Лесі УкраїнкиНаведені результати досліджень екстракційного вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому на промисловій установці. The results of investigation of extraction process of pectin and poly-sugars from raw beets on industrial establishment are given.