Browsing by Author "Dzinyak, B. O."
Now showing 1 - 8 of 8
- Results Per Page
- Sort Options
Item C9 Fraction inverse emulsion oligomerization conditions and characteristics of petroleum resins correlation(Видавництво Львівської політехніки, 2021-03-16) Субтельний, Р. О.; Кічура, Д. Б.; Костюк, Р. Р.; Данилів, А. А.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Kichura, D. B.; Kostiuk, R. R.; Danyliv, A. A.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено виробництво нафтополімерних смол за допомогою низькотемпературної зворотної емульсійної коолігомеризації фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива. Встановлено, що визначальними факторами частки С9 зворотної емульсійної олігомеризації є тривалість реакції, концентрація емульгатора та фазове співвідношення. Розраховано кореляцію виходу та фізико-хімічних характеристик олігомерів. Запропоновано множинну лінійну регресію виходу олігомеру залежно від основних значущих параметрів процесу олігомеризації у зворотній емульсії.Item Визначення оптимальних умов процесу емульсійної коолігомеризації вуглеводневої фракції С9 шляхом побудови регресивних рівнянь(Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Оробчук, О. М.; Субтельний, Р. О.; Фуч, У. В.; Підсадюк, М. І.; Никулишин, І. Є.; Дзіняк, Б. О.; Orobchuk, O. M.; Subtelnyi, R. O.; Fuch, Y. V.; Pidsadiuk, M. I.; Nykulyshyn, I. Ye.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”Основною сировинною базою для синтезу коолігомерів є відходи і побічні продукти етиленових виробництв, насамперед – це рідкі продукти піролізу, які містять аліфатичні та ароматичні вуглеводні. Основну частину цих продуктів становить фракція С9. Емульсійна коолігомеризація вуглеводневої фракції С9 дає змогу забезпечити максимальний ступінь переробки рідких побічних продуктів піролізу, підвищити екологічність виробництва етилену, знизити енергозатрати на стадії синтезу і виділення коолігомерів порівняно з існуючими методами. Одержано регресивні рівняння, що описують вплив концентрації емульгатора, швидкості перемішування та об’ємного співвідношення [фракція С9]:[вода] на вихід, молекулярну масу та бромне число коолігомерів.Item Емульсійна олігомеризація вуглеводнів фракції С9 у присутності гідроген пероксиду та стеаратів металів(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Субтельний, Р. О.; Оробчук, О. М.; Мельник, С. Р.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Orobchuk, O. M.; Melnyk, S. R.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”Описано одержання вуглеводневих смол низькотемпературною емульсійною олігомеризацією вуглеводневої фракції С9 рідких продуктів піролізу. Встановлено вплив якісного і кількісного складу окисно-відновної системи гідроген пероксид – стеарат металу змінної валентності на перебіг емульсійної олігомеризації. Досліджено вплив солей купруму, стануму, цинку та нікелю стеаринової кислоти. Обрано оптимальну окисно-відновну систему ініціювання, що забезпечує одержання олігомери із найвищим виходом. Визначено залежність виходу і характеристик олігомерів вмісту стеарату стануму у реакційній суміші.Item Одержання карбоксилвмісних олігомерів на основі фракцій С5 рідких продуктів піролізу(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”Запропоновано процес олігомеризації ненасичених вуглеводнів фракцій С5 рідких продуктів піролізу у присутності термічно стійкого пероксидного ініціатора. Фракція С5 містить цінні ненасичені сполуки, які мають високу реакційну здатність й легко піддаються олігомеризації. Встановлено залежність виходу та фізико-хімічних характеристик синтезованих на основі диалілфталату олігомерів від концентрації ініціатора, температури і тривалості процесу.Item Одержання фенольних сполук з вторинних продуктів виноробства(Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Кічура, Д. Б.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено процес вилучення фенольних сполук з різних сортів винограду із використанням екстрагентів різної концентраційної міцності. Показано можливість застосування вичавок різних сортів винограду для одержання фенольних сполук, що мають біологічну цінність. Відходи виноградарства, придатні для подальшого використання з метою вилучення цінних фенольних антиоксидантних біологічноактивних речовин, за належного застосуванні підвищуватимуть конкурентоспроможність виноробної галузі.Item Олігомеризація фракції С9 із використанням 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатної кислоти(Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Субтельний, Р. О.; Журавський, Є. В.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Zhuravskyi, Y. V.; Orobchuk, O. M.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено олігомеризацію у розчині та суспензійну олігомеризацію фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива ініційовану 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатною кислотою. З’ясовано тип впливу методу проведення олігомеризації, кон- центрації ініціатора, температури і тривалості реакції на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних олігомерів. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Порівняно особливості перебігу суспензійної олігомеризації та олігомеризації в розчині фракції С9.Item Сучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства(Lviv Politechnic Publishing House, 2019-02-28) Кічура, Д. Б.; Никулишин, І. Є.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Nykulyshun, I. E.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityЗгідно із сучасними поглядами, забезпечення належного контролю винограду, виноматеріалу й вина незалежно від врожайності, умов року врожаю має гарантувати виробник та система забезпечення поетапного контролю на кожній ділянці виробництва. Наведено узагальнені результати методологічних розробок, запропоновані на основі існуючих методик для покращення якості оцінки виноматеріалів та вин. Методологічне забезпечення технохімічного контролю включає фізичні та хімічні показники та діапазони їх змін, методи їх аналізу та моніторинг якості продукції, науково-аналітичну інформацію. Для кожного етапу технохімічного контролю запропоновано критерії оцінювання якості виноматеріалів та готової продукції – вина. Для належного технохімічного контролю використовують інструментальні (фізичні та фізико-хімічні) та хімічні аналітичні методи досліджень. У результаті багаторічних досліджень система технохімічного контролю продукції виноробства дозволяє провести поетапний моніторинг кожної стадії виробництва й гарантувати якість отриманого вина.Item Удосконалення технології кріпленого білого вина(Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Оробчук, О. М.; Бережнюк, А. Л.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Orobchuk, O. M.; Berezhniuk, A. L.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityОписано речовини винограду, які формують характерний смако-ароматичний профіль білого кріпленого вина типу мадери. Для інтенсифікації екстрагування фенольних, нітрогенвмісних ароматичних речовин запропоновано використовувати ферментні препарати пектолітичної та целюлозолітичної дії Vinozym FCE G та Целовіридин Гх20. З метою глибокого окиснення ароматичних речовин матеріалу на стадії мадеризації запропоновано нагрівання виноматеріалу до 65 °С у камері із безперервним перекачуванням і дозуванням повітря.