Browsing by Author "Petryk, M."
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Дослідження силових параметрів технологічного процесу різання хлібобулочних виробів(Видавництво Львівської політехніки, 2021-11-22) Велика, О. Т.; Лясковська, С. Є.; Петрик, М.; Velyka, O.; Liaskovska, S.; Petryk, M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityМета. Дослідити вплив силових параметрів процесу різання хлібобулочних виробів на продуктивність різання та потужність обладнання Поставлену проблему можна вирішити за допомогою експериментального дослідження залежності питомого зусилля різання від швидкості різання, часу витримки, швидкості подавання матеріалу. Актуальність роботи полягає в оптимізації енергетичних затрат та збільшенні терміну довговічності обладнання. Методика: аналіз силових параметрів процесу різання виконано на підставі експериментальних досліджень, на основі яких побудовано математичну модель процесу різання методом повного факторного експерименту. Результати. Побудовано математичну модель технологічного процесу різання за допомогою повного факторного експерименту та проаналізовано вплив силових параметрів на продуктивність різання та потужність обладнання. Наукова новизна. Підтверджено вплив силових параметрів на продуктивність і якість технологічного процесу різання хлібобулочних виробів. Удосконалено математичну модель процесу різання хлібобулочних виробів Практична значущість. Дослідження впливу силових параметрів на питоме зусилля різання дало змогу оптимізувати процес, зменшити енергозатрати та забезпечити максимальну продуктивність технологічного процесу різання. Отримані результати можна використовувати під час проєктування нового обладнання.