Browsing by Author "Yeromina, Hanna"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item The Synthesis and Antimicrobial Properties of New 2-(R-Phenylimino)-1,3-thiazoline Derivatives Containing the N-Methylpiperazine Moiety(Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-28) Yeromina, Hanna; Demchenko, Nataliya; Kiz, Olga; Ieromina, Zinaida; Demchenko, Sergiy; National University of Pharmacy; Chernihiv National T.G. Shevchenko Pedagogical University; National Academy of Medical SciencesНа основі несиметричних тіосечовин синте- зовані нові похідні N-(R`-феніл)-3-(4-метил-1-піперазиніл)-1,3- тіазол-2(3H)-іміну за реакцією Ганча. Структуру цільових компонентів підтверджено елементим аналізом та ЯМР спектроскопією. Досліджено антимікробну активність похід- них 1,3-тіазоліну з N-метилпіперазиновим фрагментом щодо сульфатвідновлювальних бактерій штаму Desulfovibrio sp. М 4.1. Встановлено, що сполуки з галогензаміщеним та незаміще- ним фенільним фрагментом в 4-му положенні тіазолінового циклу виявляють виразну протимікробну активність.Item The Synthesis and In Silico Antihypertensive Activity Prognosis of New Mannich Bases Containing the 1,2,4-Triazole Moiety(Видавництво Львівської політехніки, 2020-01-24) Perekhoda, Lina; Georgiyants, Victoria; Yeromina, Hanna; Drapak, Iryna; Lubenets, Vira; Ieromina, Zinaida; Sych, Irina; Severina, Hanna; Demchenko, Anatoly; National University of Pharmacy; Danylo Halytsky Lviv National Medical University; Lviv National Polytechnic University; National Academy of Medical Sciences; Nizhyn Mykola Gogol State UniversityУ рамках наших постійних досліджень щодо потенційних антигіпертензивних агентів серед похідних морфоліну та піперидину було розроблено та синтезовано 10 нових цільових сполук, що містять 1,2,4-тріазольний та морфоліновий або піперидиновий фрагменти. Проведені докінгові дослідження з метою пошуку біологічно активних речовин антигіпертензивної дії. Результати in silico досліджень свідчать, що всі синтезовані сполуки є перспективними інгібіторами ангіотензинперетворюючого ферменту і належать до 4 та 5 класів токсичності згідно класифікації OECР.