Хімія та хімічні технології (CCT-2011). – 2011 р.

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/28780

Матеріали ІI Міжнародної конференції молодих вчених

У збірнику опубліковано матеріали конференції, присвяченої проблемам у галузі хімії та їх хімічних технологій. Видання призначено для науковців, аспірантів, студентів.

Хімія та хімічні технології : матеріали ІI Міжнародної конференції молодих вчених CCT-2011, 24–26 листопада 2011 року, Україна, Львів / Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний університет "Львівська політехніка". – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2011. – 288 c. – (3-й Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus").

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Термодинамічна та кінетична оцінка реакції утворення FeO·Fe2O3
    (Видавництво Львівської політехніки, 2011) Барсова, Зоя; Ілюха, Микола; Цихановська, Ірина
    Проведено синтез магнетиту та термодинамічно обґрунтовано можливість його синтезу за методом хімічної конденсації. Результати термодинамічного аналізу підтверджуються кінетичними даними. Проведені дослідження мають значення для використання в металургійній та хімічній промисловості.
  • Thumbnail Image
    Item
    Дослідження стійкості суспензій на основі біологічно – активної добавки, збагаченої залізом
    (Видавництво Львівської політехніки, 2011) Барсова, Зоя; Ілюха, Микола; Цихановська, Ірина; Скородумова, Ольга
    Досліджено олійно–магнетитові суспензії на стійкість у часі, шляхом центрифугування, дією підвищених і понижених температур (термоударом) і методом спектрофотометрії (за каламутністю). Компонентами олійно – магнетитових суспензій являються: кукурудзяна олія, магнетит, моноацил-гліцерол, які брались у різному співвідношенні. Дослідження проводились згідно з нормативною документацією. Отримані результати показали, що одержана суспензія найбільш стійка при наступному співвідношенні компонентів: магнетит : ПАР : дисперсійне середовище= 0.05 мас.% : 0.7 мас.%: 99.25 мас.%.