Chemistry, Technology and Application of Substances
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45006
Browse
4 results
Search Results
Item Склад йонів заторної води і їх вплив на якість пива(Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Лудин, А. М.; Ludyn, A. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено воду, одержану шляхом зворотного осмосу та розглянуто спосіб регулювання складу її йонів, необхідного для використання цієї води у процесі затирання з метою одержання якісного пива. Вивчено вплив йонів заторної води на показники якості пива. Виявлено, що концентрації індивідуальних йонів у воді найбільше впливають на органолептичні показники готового напою і особливо на хмелеву гіркоту. Досліджено, що зростання співвідношення катіонів Ca2+/ Na+ та сульфатів і хлоридів SO4 2-/Cl- у заторній воді позитивно впливає на органолептичні та якісні показники пива.Item Використання перфторованих сульфамідів у процесі окиснення циклогексану(Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Реутський, В. В.; Лудин, А. М.; Reutskyy, V. V.; Ludyn, A. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityРозглянуто шляхи використання перфторованих сульфамідів у різних технологічних процесах. Досліджено можливість використання амінатоксану як каталізатора в процесі окиснення циклогексану. Вивчено різні технологічні параметри використання бінарної каталітичної системи: нафтенат кобальту – амінатоксан у процесі окиснення циклогексану та вплив їх на основні показники даного процесу. Визначено позитивний вплив перфторованих сульфамідів у складі бінарних систем із нафтенатом кобальту на їх каталітичну активність у процесі окиснення циклогексану.Item Використання відходів рослинної та сивушної олій(Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Лудин, А. М.; Реутський, В. В.; Ludyn, A. M.; Reutskyy, V. V.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityЗапропоновано способи використання відходів від переробки рослинної та сивушної олій – розчину гліцерину, амілового та ізоамілового спиртів з метою одержання на їх основі етерів та естерів, забезпечення їх комплексного перероблення і створення безвідхідної технології цих процесів. Розглянуто технологічні аспекти запропонованих способів із одержанням цінних продуктів, які використовують у багатьох галузях народного господарства, – триацетину та етил-ізоамілового етеру.Item Creating the basis of non-exhaustive technology of cyclohexan oxidation(Lviv Politechnic Publishing House, 2019-02-28) Лудин, А. М.; Реутський, В. В.; Реутський, В. В.; Ludyn, A. M.; Reutskyy, V. V.; Reutskyy, V. V.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityЗапропоновано основи комплексної переробки і створення безвідходної технології процесу окиснення циклогексану. Розглянуто методи використання побічних продуктів процесу окиснення циклогексану – спиртової фракції та суміші кислот. Вивчено метод використання спиртової фракції як ефективної добавки до дизельних палив. Досліджено, що добавки спиртової фракції покращують технологічні та експлуатаційні властивості дизельних палив. Вивчено метод використання суміші кислот, що одержують в процесі окиснення циклогексану, для естерифікації їх із бутиловим спиртом та одержання цінного естеру – дибутиладипінату.