Chemistry, Technology and Application of Substances

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45006

Browse

Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Thumbnail Image
    Item
    Олігомеризація фракції С9 із використанням 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатної кислоти
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Субтельний, Р. О.; Журавський, Є. В.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Zhuravskyi, Y. V.; Orobchuk, O. M.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено олігомеризацію у розчині та суспензійну олігомеризацію фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива ініційовану 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатною кислотою. З’ясовано тип впливу методу проведення олігомеризації, кон- центрації ініціатора, температури і тривалості реакції на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних олігомерів. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Порівняно особливості перебігу суспензійної олігомеризації та олігомеризації в розчині фракції С9.
  • Thumbnail Image
    Item
    Удосконалення технології кріпленого білого вина
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Оробчук, О. М.; Бережнюк, А. Л.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Orobchuk, O. M.; Berezhniuk, A. L.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Описано речовини винограду, які формують характерний смако-ароматичний профіль білого кріпленого вина типу мадери. Для інтенсифікації екстрагування фенольних, нітрогенвмісних ароматичних речовин запропоновано використовувати ферментні препарати пектолітичної та целюлозолітичної дії Vinozym FCE G та Целовіридин Гх20. З метою глибокого окиснення ароматичних речовин матеріалу на стадії мадеризації запропоновано нагрівання виноматеріалу до 65 °С у камері із безперервним перекачуванням і дозуванням повітря.
  • Thumbnail Image
    Item
    Емульсійна олігомеризація фракції С9 побічних продуктів нафтопереробки, ініційована персульфатом калію
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2019-02-28) Субтельний, Р. О.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Orobchuk, O. M.; Dziniak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Описано одержання вуглеводневих смол низькотемпературною емульсійною олігомеризацією вуглеводневої фракції С9 рідких продуктів піролізу, ініційованою персульфатом калію, у присутності аніоноактивного емульгатора першого роду. Встановлено вплив характеристик дисперсійного середовища (води) та рН реакційної суміші на перебіг емульсійної олігомеризації вуглеводнів фракції С9. Встановлено, що зменшення значення рН спричиняє підвищення зростання виходу вуглеводневої смоли. Середня молекулярна маса і температура розм’якшення олігомерів не залежать від рН реакційної суміші. Визначено вихід та фізико- хімічні характеристики синтезованих олігомерів.
  • Thumbnail Image
    Item
    Емульсійна олігомеризація вуглеводнів фракції С9 у присутності гідроген пероксиду та стеаратів металів
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Субтельний, Р. О.; Оробчук, О. М.; Мельник, С. Р.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Orobchuk, O. M.; Melnyk, S. R.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Описано одержання вуглеводневих смол низькотемпературною емульсійною олігомеризацією вуглеводневої фракції С9 рідких продуктів піролізу. Встановлено вплив якісного і кількісного складу окисно-відновної системи гідроген пероксид – стеарат металу змінної валентності на перебіг емульсійної олігомеризації. Досліджено вплив солей купруму, стануму, цинку та нікелю стеаринової кислоти. Обрано оптимальну окисно-відновну систему ініціювання, що забезпечує одержання олігомери із найвищим виходом. Визначено залежність виходу і характеристик олігомерів вмісту стеарату стануму у реакційній суміші.