Автоматика / Automatiсs

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/50665

Browse

Search Results

Now showing 1 - 5 of 5
  • Thumbnail Image
    Item
    Intelligent algorithms for automation of biotechnical objects
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-09-18) Lysenko, V. P.; Reshetiuk, V. M.; National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine
    The agrarian sector of Ukrainian economy demonstrates stability in the filling of the state budget in recent years. Companies producing livestock and crop products on an industrial basis play an important role in this process. Noteworthy, poultry farms, greenhouse enterprises, factories for the production of mushroom products, grain farms are among them. Why the attention is paid to them? The share of energy in the structure of the production cost reaches 15-80% for poultry farms, greenhouse plants, mushroom growing plants, and therefore its reduction increases profit and this becomes the goal for such enterprises [1].
  • Thumbnail Image
    Item
    Системний аналіз об’єктів і процесів інформатизації та роботизації
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-09-18) Гриценко, В. І.; Тимченко, А. А.; Триус, Юрій Васильович; Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій і систем; Черкаський державний технологічний університет
    В доповіді надані результати системного аналізу процесів впровадження основних національних програм розвитку засобів виробництва на сучасному етапі науково-технічної революції. Проведений аналіз процесів становлення еволюційного розвитку як людини, так і засобів виробництва. Показано, що людина є частиною соціально-економічної мережі як інформаційний інтелект. На перших етапах розвитку людини з точки зору її адаптивності до навколишнього середовища вона могла би розглядатись як тіло (робот), до якого придатком була голова (інтелект). Пройшли віки, і ці його складові помінялись місцями; тепер тіло частіше всього відіграє роль придатку до голови [1].
  • Thumbnail Image
    Item
    Вплив когнітивних характеристик на процес діалогу між оператором та АСУ
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-09-18) Сікора, Любомир Степанович; Лиса, Н. К.; Марцишин, Р. С.; Міюшкович, Ю. Г.; Ткачук, Р. Л.; Національний університет “Львівська політехніка”; ЛДУБЖД
    В роботі розглянуто вплив когнітивних характеристик оператора (людиниінтелектуального агента) на процес діалогу між людиною (оператором) та складними системами.
  • Thumbnail Image
    Item
    Інтелектуальні алгоритми для автоматизації біотехнічних об'єктів
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-09-18) Лисенко, В. П.; Решетюк, В. М.; Національний університет біоресурсів і природокористування України
    Аграрний сектор економіки України протягом останніх років демонструє стабільність щодо значної долі при наповненні бюджету держави. Важливу роль при цьому відіграють компанії, що на промисловій основі виробляють продукцію тваринництва і рослинництва. Серед них заслуговують на увагу птахофабрики, тепличні комбінати, заводи з виробництва грибної продукції, зернові господарства. Чому саме на них звернута увага? Саме для птахофабрик, тепличних комбінатів, заводів для вирощування грибів частка енергетики у структурі собівартості продукції сягає 15-80%, а тому її зменшення, збільшує прибуток і це стає метою для таких підприємств [1].
  • Thumbnail Image
    Item
    Моделювання процесу розігріву ПЕТ-заготівки
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-09-18) Сашньова, М. В.; Національний університет харчових технологій
    Якість ПЕТ-упаковки – це кінцевий результат всіх процесів. Отримання високої якості пляшки з преформи безпосередньо залежить від процесу розігріву. Після виробництва пляшки, наслідком неякісного нагрівання преформ, є нерівномірність товщини стінки пляшки, погано сформована основа пляшки, поздовжня деформація, овалізація, морщення, перламутровий чи сріблястий відтінок, тощо. На ці дефекти насамперед впливають профіль нагрівання, його тривалість. Розроблена математична модель нагріву ПЕТ- заготівки, дозволить визначити адекватний температурний потік для розігріву та забезпечення різноманітних рецептур виготовлення ПЕТ-пляшки.