Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Олігомеризація фракції С9 із використанням 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатної кислоти
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Субтельний, Р. О.; Журавський, Є. В.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Zhuravskyi, Y. V.; Orobchuk, O. M.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено олігомеризацію у розчині та суспензійну олігомеризацію фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива ініційовану 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатною кислотою. З’ясовано тип впливу методу проведення олігомеризації, кон- центрації ініціатора, температури і тривалості реакції на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних олігомерів. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Порівняно особливості перебігу суспензійної олігомеризації та олігомеризації в розчині фракції С9.
  • Thumbnail Image
    Item
    Comparative study of the hydrocarbon resins production of by the C9 fraction emulsion and suspension oligomerization
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-24) Субтельний, Р. О.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R.; Orobchuk, O.; Dzinyak, B.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено одержання вуглеводневих смол (коолігомерів) низькотемпературною дисперсійною коолігомеризацією вуглеводневої фракції С9 рідких продуктів піролізу дизельного палива. Цей спосіб дає змогу знизити температуру процесу. Синтез здійснювали емульсійною та суспензійною коолігомеризацією. Встановлено основні закономірності перебігу суспензійної та емульсійної олігомеризації вуглеводневої фракції С9. Досліджено вплив температури, концентрації ініціторів та тривалості процесу на вихід та фізико-хімічні характеристики синтезованих олігомерів. Порівняно особливості перебігу емульсійної та суспензійної олігомеризації.