Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Вплив умов біоконверсії зернової сировини на склад летких речовин дистилятів
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Косів, Р. Б.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Kosiv, R. B.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено якісний і кількісний склад летких речовин дистилятів, одержаних біоконверсією пшениці та жита за умов використання різних комплексів ферментних препаратів. Показано, що вміст вищих спиртів у дистилятах із жита та пшениці зростає на 33 і 39 % відповідно, для одержання яких використано додатково Laminex BG2 як джерело целюлази, а концентрація фурфуролу збільшується у 2,2–3,5 разу. Концентрація летких речовин у дистилятах свідчить, що грибна Protease GS106 ефективніша щодо біоконверсії обох зернових культур, ніж бактеріальна Neutrase 1,5 MG.
  • Thumbnail Image
    Item
    Біоконверсія меляси до етанолу реактивованими дріжджами
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-03-16) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено процес ферментації бурякової меляси до етилового спирту з використанням сухих спиртових дріжджів Deltaferm AL-18, реактивованих у суслі з різним вмістом сухих речовин. Показано, що бродильна активність цих дріжджів є вищою, ніж генеративна. Концентрація етилового спирту у бражці є максимальна за умови реактивації дріжджів у суслі (22 % СР). Густина дріжджів після бродіння пропорційно зменшується, якщо дріжджі реактивуються у суслі з вищою концентрацією.