Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
Search Results
Item Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction(Видавництво Львівської політехніки, 2020-01-24) Melnyk, Stepan; Melnyk, Yuriy; Dzinyak, Bohdan; Pikh, Zorian; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено вплив виду ферментного препарату бактеріальної α-амілази і температури на накопичення розчинних сухих речовин та редукуючих цукрів у процесі термоферментативної обробки замісу з пшениці. Показано кореляцію між термічною стабільністю α-амілази і показниками процесу. Встановлено, що початкова активність ферментного препарату впливає на інтенсивність гідролізу крохмалю, а зміна активності ферментів внаслідок їх інактивації за високої температури – на максимальний вміст сухих речовин і редукуючих цукрів у розрідженіймасі.