Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Degradation oxirane ring kinetics of epoxidized palm kernel oil- based crude oleic acid
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-01-20) Jalil, Mohd Jumain; Jamaludin, Siti Khatijah; Daud, Ahmad Rafizan Mohammad; Universiti Teknologi Mara, Cawangan Pulau Pinang, Jalan Permatang Pauh, Malaysia
    Для одержання епоксидованої олеїнової кислоти проведено її епоксидування з використанням in situ пероксимурашиної кислоти (HCOOOH). Пероксимурашину кислоту одержано внаслідок змішування мурашиної кислоти (як кисневого носія) та пероксиду водню (як донора кисню). Встановлено, що епоксидне кільце є дуже реакційним, особливо в присутності кислоти, що дає можливість використовувати епоксид для синтезу інших сполук. Показано, що найбільш ймовірною побічною реакцією, яка виникає при епоксидуванні in situ, є реакція оксиранового кільця з мурашиною кислотою, що призводить до утворення побічних продуктів діола та α- гліколю. Досліджено розклад оксирану епоксиду та встановлено, що реакція є першого порядку щодо оксирану та другого порядку – щодо мурашиної кислоти.