Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
Search Results
Item Склад йонів заторної води і їх вплив на якість пива(Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Лудин, А. М.; Ludyn, A. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено воду, одержану шляхом зворотного осмосу та розглянуто спосіб регулювання складу її йонів, необхідного для використання цієї води у процесі затирання з метою одержання якісного пива. Вивчено вплив йонів заторної води на показники якості пива. Виявлено, що концентрації індивідуальних йонів у воді найбільше впливають на органолептичні показники готового напою і особливо на хмелеву гіркоту. Досліджено, що зростання співвідношення катіонів Ca2+/ Na+ та сульфатів і хлоридів SO4 2-/Cl- у заторній воді позитивно впливає на органолептичні та якісні показники пива.