Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Склад йонів заторної води і їх вплив на якість пива
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Лудин, А. М.; Ludyn, A. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено воду, одержану шляхом зворотного осмосу та розглянуто спосіб регулювання складу її йонів, необхідного для використання цієї води у процесі затирання з метою одержання якісного пива. Вивчено вплив йонів заторної води на показники якості пива. Виявлено, що концентрації індивідуальних йонів у воді найбільше впливають на органолептичні показники готового напою і особливо на хмелеву гіркоту. Досліджено, що зростання співвідношення катіонів Ca2+/ Na+ та сульфатів і хлоридів SO4 2-/Cl- у заторній воді позитивно впливає на органолептичні та якісні показники пива.