Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
Search Results
Item Спельта як сировина у біотехнологічних процесах(Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Піх, З. Г.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Pikh, Z. G.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityЗдійснено аналіз літературних джерел щодо перспектив вирощування та використання у біотехнологічних процесах спельти Triticum spelta L., до якої сьогодні спостерігається значний інтерес. Визначено мікрофлору спельти як можливої альтернативної сировини у спиртовому виробництві, а також мікрофлору спельтового сусла, одержаного термоферментативним обробленням зернової сировини. Показано переваги спельти у порівнянні з пшеницею звичайною щодо зменшення контамінатної мікрофлори на зерні і в суслі.