Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Удосконалення технології кріпленого білого вина
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Оробчук, О. М.; Бережнюк, А. Л.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Orobchuk, O. M.; Berezhniuk, A. L.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Описано речовини винограду, які формують характерний смако-ароматичний профіль білого кріпленого вина типу мадери. Для інтенсифікації екстрагування фенольних, нітрогенвмісних ароматичних речовин запропоновано використовувати ферментні препарати пектолітичної та целюлозолітичної дії Vinozym FCE G та Целовіридин Гх20. З метою глибокого окиснення ароматичних речовин матеріалу на стадії мадеризації запропоновано нагрівання виноматеріалу до 65 °С у камері із безперервним перекачуванням і дозуванням повітря.
  • Thumbnail Image
    Item
    Одержання фенольних сполук з вторинних продуктів виноробства
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Кічура, Д. Б.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено процес вилучення фенольних сполук з різних сортів винограду із використанням екстрагентів різної концентраційної міцності. Показано можливість застосування вичавок різних сортів винограду для одержання фенольних сполук, що мають біологічну цінність. Відходи виноградарства, придатні для подальшого використання з метою вилучення цінних фенольних антиоксидантних біологічноактивних речовин, за належного застосуванні підвищуватимуть конкурентоспроможність виноробної галузі.