Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Antioxidant Activity and Phytochemical Screening of the Apricot Pomace Extract: Experimental and Theoretical Studies
    (Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Vorobyova, Victoria; Shakun, Anastasiia; Chygyrynets’, Olena; Skiba, Margarita; Zaporozhets, Julia; National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”; Ukrainian State Chemical-Engineering University
    Вивчено компонентний склад та антиоксидантні властивості екстракту жмиха абрикосу (ЕЖА). З використанням етанолу (EtOH), силікону (D5) і суміші силікону та етанолу проведено екстрагування жмиху абрикосу. За допомогою методу газової хромато-мас-спектроскопії (ГХ-МС) визначено компонентний склад. Проведено оцінювання антиоксидантної здатності ЕЖА (знижувальна здатність заліза (III), загальна антиоксидантна здатність і каталазна активність). Розраховано квантово-хімічні індекси антиоксидантної активності, такі як енергія вищої зайнятої та нижчої вакантної молекулярних орбіталей (ЕВЗМО та ЕНВМО), енергетичний зазор між ЕВЗМО та ЕНВМО (ΔE), індекс жорсткості та електрофільності та інші.