Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Thumbnail Image
    Item
    Людський чинник в системі антикризових детермінант
    (Видавництво Львівської політехніки, 2022-03-01) Гальків, Л. І.; Щука, Г. П.; Виклюк, М.; Halkiv, L.; Shchuka, H.; Vykliuk, M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Закарпатський угорський інститут імені Ф. Ракоці ІІ; Львівський національний університет імені Івана Франка; Lviv Polytechnic National University; Ferenc Rakoczi II Transcarpathian Hungarian College of Higher Education; Ivan Franko National University of Lviv
    Стаття спрямована на удосконалення теоретико-методичних і прикладних основ дослідження людського чинника у межах антикризового менеджменту. Узагальнено наукове підґрунтя місця людського чинника в антикризовому менеджменті; виокремлено й охарактеризовано соціально позитивну роль і місце людини в антикризовому менеджменті; досліджено вплив пандемічної кризи на ринок праці та на активізацію дистанційного менеджменту; розкрито специфіку дистанційного менеджменту; доведено вплив рівня інноваційного розвитку людського потенціалу на недопущення кризи економіки.
  • Thumbnail Image
    Item
    Управління системою економічної безпеки підприємств в умовах Covid-19
    (Видавництво Львівської політехніки) Лихолат, С. М.; Рискальчук, А. О.; Lykholat, S.; Ryskalshuk, A.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Мета статті – довести взаємозалежність економічної безпеки підприємств громадського харчування та прийняття антикризових рішень керівниками підприємств в умовах Covid-19. Охарактеризовано структуру системи економічної безпеки підприємств громадського харчування. Структуровано механізми антикризового управління економічною безпекою підприємств. Систематизовано загрози для економічної безпеки підприємства. Проаналізовано показники діяльності суб’єктів у сфері громадського харчування та виконано SWOT-аналіз галузі громадського харчування. Доведено гіпотезу про те, що діяльність підприємств громадського харчування істотно залежить від умов господарювання, які виникли внаслідок поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Зроблено висновок, що антикризові рішення повинні бути ключовими елементами управління підприємствами громадського харчування, оскільки сприяють передбаченню та мінімізації ризиків, запобігають банкрутству.
  • Thumbnail Image
    Item
    Considering the negative factors in enterprise management
    (Commission of Motorization and Energetics in Agriculture, 2014) Kozyk, V.; Seliuchenko, N.; Masiuk, V.
    The article examines the processes of anti-crisis management, risk management and economic security management of the enterprise as functional subsystems of the general system of enterprise management. The views of various scholars concerning these processes are analyzed; their main stages and features are highlighted. The relation between the subsystems in times of crisis and under normal conditions is established.
  • Thumbnail Image
    Item
    Деякі аспекти антикризового управління підприємством
    (Видавництво Львівської політехніки, 2011) Ліманскі, Анджей
    Криза є наслідком динаміки і характеру процесів, що відбуваються в підприємстві та його зовнішньому середовищі. Повсюдна невизначеність, зумовлена специфікою сучасних умов, робить можливим появу кризи в компанії, і це нормально, в той час як безперервність роботи сьогодні є доволі рідким явищем. Багатомірність концепції поняття “криза” означає, що на практиці дуже важко її однозначно проаналізувати. Незалежно від типу прийнятого визначення та причини кризи, компанія повинна стверджувати, що це не є явище, яке не можна подолати. Навпаки, здебільшого кризам можна запобігти або, принаймні, зменшити їх негативні наслідки. Дуже важливо знати про існування кризи, і знання про його природу і походження дає змогу приймати ефективні рішення і дії антикризового управління. Більше того, кризу можна розглядати як відправну точку під час оновлення бізнесу, можливість розвивати та вдосконалювати свою конкурентоспроможність. The crisis is a consequence of the dynamics and nature of the processes taking place in the enterprise and its external environment. Pervasive uncertainty resulting from the specificity of the modern environment makes the emergence of the crisis quite normal, whereas the smooth functioning of a company is now rather rare. Multidimensional character of the notion of crisis means in practice that it is very difficult to analyze it clearly. Regardless of the type of definition adopted and causes of the crisis, it must be noted that this is not a phenomenon which cannot be prevented. On the contrary, in many cases, crises can be prevented or at least their negative effects can be reduced. It is very important to be aware of the existence of a crisis, and knowledge about its nature and origin allows companies to take effective decisions and actions of the anti-crisis management. What is more, the crisis can be considered as a starting point in the process of renewal of the company, the opportunity to develop and improve its competitiveness.