Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Біоконверсія меляси до етанолу реактивованими дріжджами
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-03-16) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено процес ферментації бурякової меляси до етилового спирту з використанням сухих спиртових дріжджів Deltaferm AL-18, реактивованих у суслі з різним вмістом сухих речовин. Показано, що бродильна активність цих дріжджів є вищою, ніж генеративна. Концентрація етилового спирту у бражці є максимальна за умови реактивації дріжджів у суслі (22 % СР). Густина дріжджів після бродіння пропорційно зменшується, якщо дріжджі реактивуються у суслі з вищою концентрацією.
  • Thumbnail Image
    Item
    Improvement of purification technology of the liquid waste from fermentation production
    (Видавництво Львівської політехніки, 2021-03-03) Krusir, Galina; Sagdeeva, Olga; Tsykalo, Alfred; Vilhovska, Yuliia; Shpyrko, Tatyana; Odessa National Academy of Food Technologies
    One of the areas of waste disposal of fermentation industries is anaerobic fermentation and biogas production, which becomes increasingly attractive for researchers not only because of the global energy crisis but also the environmental one. Biogas production is based on methane fermentation fundamentally different from other types of fermentation, which creates certain difficulties in its implementation on a large scale. Therefore, the development of innovative energy and resource- saving technologies for the processing of liquid waste from fermentation industries is an urgent task for the development of the domestic food industry. The aim of the work is to develop, theoretically substantiate and experimentally test the technology of processing liquid waste from fermentation plants.
  • Thumbnail Image
    Item
    Optimization studies on biosynthesis of citric acid by one-factor-at-a-time
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-01-20) Kola, Anand Kishore; Mekala, Mallaiah; Goli, Venkat Reddy; National Institute of Technology, India; BV Raju Institute of Technology, India
    Проведено оцінювання чинників процесу біо- синтезу лимонної кислоти, та проаналізовано їх вплив на резуль- тат процесу. Встановлено, що такі чинники, як початкова концентрація сахарози, концентрація метанолу, концентрація інокуляту, рН вихідного середовища, вірогідність спору, швидкість обертання мішалки, період інкубації, температура бродіння, розмір частинок, швидкість потоку кисню та вологість мають значний вплив на процес. З використанням експериментального дизайну Плакетта-Бурмана з одинадцяти чинників визначено ті, які мають найбільший вплив на процес: початкова концентрація сахарози, рН вихідного середовища, швидкість обертання мішалки, інкубаційний період, температура бродіння та витрата кисню. За допомогою монотетичного аналізу експериментально підтверджений та критично оцінений вплив чинників на вихід лимонної кислоти.