Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Інактивація бактерій роду Diplococcus в атмосфері азоту і повітря
    (Видавництво Львівської політехніки, 2014) Предзимірська, Л. М.; Шевчук, Л. І.
    Досліджено вплив ультразвукової кавітації на процес знезараження води від бактерій роду Diplococcus в атмосфері азоту та повітря. На основі експериментальних даних запропоновано сумісне застосування азоту і ультразвуку як найефективнішого агента для очищення води. The influence of ultrasonic cavitation on disinfestation from bacterial genus Diplococcus in the atmosphere of nitrogen and air has been investigated. Based on experimental data suggested the joint usage of ultrasound with nitrogen flushing is the most effective agent for purification of water.
  • Thumbnail Image
    Item
    Дезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництва
    (Видавництво Львівської політехніки, 2013) Предзимірська, Л. М.; Шевчук, Л. І.; Кондратович, О. З.
    Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері азоту, гелію та повітря на знезараження мікроорганізмів у процесах очищення стоків бродильних виробництв. З одержаних результатів дослідження встановлено, що вищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості. The influence of ultrasonic cavitation in the atmosphere of nitrogen, helium and air on microbial decontamination in sewage purification processes of fermentation industries has been investigated. Based on the obtained results, it was found that ultrasonic agitation of nitrogen for the drains of the brewing industry manifests higher efficiency.
  • Thumbnail Image
    Item
    Особливості кавітаційної обробки молочної сироватки в присутності газів різної природи
    (Видавництво Львівської політехніки, 2012) Предзимірська, Л. М.; Шевчук, Л. І.; Старчевський, В. Л.
    Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері різних газів на процес знешкодження мікроорганізмів молочної сироватки як основного компонента стоків молочної промисловості, з метою підвищення ефективності технології водоочищення. В полі дії ультразвукових хвиль істотно зменшується значення мікробного числа (МЧ), що покращує санітарно-епідеміологічний стан води. Експериментально доведено, що найвищу ефективність проявляє барботування інертного газу в ультразвуковому полі. The influence of ultrasonic cavitation in the atmosphere of different gases in a process of destruction of whey microorganisms as the main component of treatment of dairy industry to improve technologies of water treatment was investigated. In the field of ultrasonic waves substantially reduced microbial number (MN) values,which improves the sanitaryepidemiological status of water. Experimentally proved, that the highest efficiency shows flushing of inert gase in the ultrasonic field.