Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Склад йонів заторної води і їх вплив на якість пива
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Лудин, А. М.; Ludyn, A. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено воду, одержану шляхом зворотного осмосу та розглянуто спосіб регулювання складу її йонів, необхідного для використання цієї води у процесі затирання з метою одержання якісного пива. Вивчено вплив йонів заторної води на показники якості пива. Виявлено, що концентрації індивідуальних йонів у воді найбільше впливають на органолептичні показники готового напою і особливо на хмелеву гіркоту. Досліджено, що зростання співвідношення катіонів Ca2+/ Na+ та сульфатів і хлоридів SO4 2-/Cl- у заторній воді позитивно впливає на органолептичні та якісні показники пива.
  • Thumbnail Image
    Item
    Preparation of quality drinking water as a basis of the environmental safety and human health
    (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2016) Kravchenko, Maryna
    The problem of drinking water preparation with specified quantitative and qualitative composition is very acute today in various countries including Ukraine. The consequences of using the method of reverse osmosis at tap water purification using the equipment with the membrane element Filmtec XLE 440 (8"), produced by DOW Chemical (USA), have been reviewed. Positive characteristics as well as economical and technological shortcomings of reverse osmosis equipment have been proved.