Browsing by Author "Вічко, О. І."
Now showing 1 - 6 of 6
- Results Per Page
- Sort Options
Item Визначення зброджувальної активності молочно-кислих бактерій різних йогуртів та симбіотичних культур «тибетський грибок» і «чайний грибок»(Видавництво Львівської політехніки, 2013) Червецова, В. Г.; Вічко, О. І.; Стадницька, Н. Є.; Кушнір, Н. В.; Новіков, В. П.Item Дослідження морфології мікробної асоціації "Тибетського грибка"(Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007) Вічко, О. І.; Щеглова, Н. С.; Червецова, В. Г.; Губрій, З. В.; Швед, О. В.; Новіков, В. П.Визначено загальний склад нетрадиційної мікробної асоціації “тибетський грибок”, що об’єднує дріжджі та молочнокислі бактерії, які належать до роду Lactobacillus. The general composition of nontraditional microbe association of “Tibet’s fungi” was studied. It contains one yeаst species and some bacteria from family Lactobacillus.Item Застосування природного симбіозу "Тибетський грибок" для виробництва кисломолочного напою(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010) Червецова, В. Г.; Вічко, О. І.; Матківська, І. Я.; Ткачева, І. В.; Платонов, М. О; Новіков, В. П.Вивчено окремі фізіолого-біохімічні, культуральні та технологічні характеристики мікробіоти „тибетський грибок” як потенційного промислового продуценту кисломолочного напою.The separate physiology-biochemical, cultural and technological characteristic of the microbiota „tibet fungus” as potential industrial producer of soul-milk drink are studied.Item Природна асоціація "Тибетський грибок" як потенційний промисловий продукт функціонального молочнокислого напою(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008) Воробець, Н. І.; Вічко, О. І.; Червепова, В. Г.; Щеглова, Н. С.; Новіков, В. П.Запропоновано оптимальні умови культивування природної асоціації "тибетський грибок" з метою отримання функціонального напою. Вивчено антибіотичну стійкість асоціації та антимікробні властивості напою, отриманого внаслідок культивування вищезгаданої асоціації. Досліджено мікробний склад природної асоціації “тибетський грибок”. Optimal cultivation terms of “tibet’s fungii” were offered in order to get the functional drink. Antibiotic firmness and antibacterial properties of the drink were studied, which was received in the result of cultivation of this association. Bacterial composition of natural association “tibet’s fungii” was investigated.Item Розроблення апаратурного забезпечення для одержання кисломолочного напою на основі природної асоціації “тибетський грибок”(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Червецова, В. Г.; Платонов, М. О.; Вічко, О. І.; Матківська, І. Я.; Швець, І. В.; Новіков, В. П.Випробувано біореактори різних конструкцій під час одержання кефіру на основі “тибетського грибка”. Вивчено вплив іонів феруму у середовищі на активність мікробіоти “тибетський грибок”, а також можливість застосування сталевого обладнання для одержання ферментованого напою. The different constructions of bioreactors and their influance on dairy-milk kefir were tested. The influsnce of ferrum ions in growth medium and a possibility of steel equipments useing in the fermentation proces were studed.Item Характеристика мийного засобу “ензимий” за здатністю руйнування мікробних біоплівок(Видавництво Львівської політехніки, 2018-02-26) Шинкарук, О. Ю.; Кухтин, Микола Дмитрович; Вічко, О. І.; Швед, О. В.; Марінцова, Н. Г.; Shynkaruk, O.; Kukhtyn, M.; Vichko, O.; Shved, O.; Marintsova, N.; Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра харчової біотехнології і хімії; Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнологіїНаведено результати досліджень впливу різних концентрацій робочих розчинів ензимного засобу “Ензимий” на мікробні біоплівки Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa та Bacillus cereus. Проведені дослідження вказують на те, що найопти- мальніша дія засобу на біоплівки проявляється за концентрації 0,01%, при цьому із підвищенням температури розчинів засобу “Ензимий” до 60 °С та експозиції 60 хв відбувається збільшення його ефективності щодо руйнування бактерій у біоплівках.