Browsing by Author "Berezovska, Natalia"
Now showing 1 - 4 of 4
- Results Per Page
- Sort Options
Item Activation of alcohol yeast(Видавництво Львівської політехніки, 2017-12-23) Palianytsia, Liubov; Berezovska, Natalia; Kosiv, Ruslana; Pikh, Zorian; Kharandiuk, Tetiana; Lviv Polytechnic National UniversityThe influence of alcoholic yeast treatment with electrochemically activated water (EAW) on their enzymatic activity in the fermentation and generation, improve their physiological state was investigated. The obtained results showed that catholyte has the greatest effect on alcoholic yeast activity. The use of electrochemically activated water in alcohol production can reduce the duration of the biotechnological process and increase the finished product yield.Item Effect of heat treatment on brewer's yeast fermentation activity(Lviv Polytechnic Publishing House, 2015) Kharandiuk, Tetiana; Kosiv, Ruslana; Palianytsia, Liubov; Berezovska, Natalia; Lviv Polytechnic National UniversityThe influence of temperature treatment of brewer's yeast strain Saflager W-34/70 at temperatures of -17, 20, 25, 30, 35, 40 °C on their fermentative activity was studied. It was established that the freezing of yeast leads to a decrease of fermentation activity in directly proportional to the duration way. Fermentative activity of yeast samples can be increased by 20-24% by heat treatment at 35 °C during 15-30 minutes.Item Effect of high gravity wort fermentation parameters on beer flavor profile(Lviv Politechnic Publishing House, 2017-01-20) Kosiv, Ruslana; Kharandiuk, Tetiana; Polyuzhyn, Lubov; Palianytsia, Lubov; Berezovska, Natalia; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено вплив температури головного бродіння в діапазоні 282–292 К високогустинного пивного сусла концентрацією 14–18 % сухих речовин на смаковий профіль молодого пива, зумовлений вмістом смако-ароматичних речо- вин – побічних продуктів бродіння: ацетальдегіду, віцинальних дікетонів, н-пропанолу, н-бутанолу, ізобутанолу, 2-метил- бутанолу, 3-метил-бутанолу, етилацетату, ізоамілацетату.Item Optimization of main fermentation of high-gravity wort(Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2016) Kosiv, Ruslana; Kharandiuk, Tetiana; Polyuzhyn, Lyubov; Palianytsia, Liubov; Berezovska, NataliaThe mathematical model has been developed to calculate the content of higher alcohols and esters depending on wort initial concentration and fermentation temperature. The process was optimized in accordance with the developed model. To obtain high-quality beer via high-gravity brewing technology the wort concentration was found to be 14–15 % relative to dry matter and main fermentation temperature of 284–285 K. Створено математичну модель, яка дає можливість розрахувати вміст вищих спиртів та естерів залежно від початкової концентрації сусла та температури бродіння. За рівняннями математичної моделі здійснено оптимізацію процесу. Встановлено, що для одержання пива високої якості за технологією високогустинного пивоваріння концентрація сусла повинна становити 14–15% сухих речовин, а температура головного бродіння 284–285 К.