Energy Engineering and Control Systems. – 2017. – Vol. 3, No. 2

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/42602

Науковий журнал

Засновник і видавець Національний університет «Львівська політехніка». Виходить двічі на рік з 2015 року.

Energy Engineering and Control Systems = Енергетика та системи керування : науковий журнал / Lviv Politechnic National University ; editor-in-chief Yevhen Pistun. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. – Volume 3, number 2. – P. 37–90.

Зміст (том 3, № 2)


37
43
47
51
57
63
73
81
89

Content (Vol. 3, No 2)


37
43
47
51
57
63
73
81
89

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Microwave device for obtaining extracts from plant materials
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2017-11-10) Волгушева, Наталія; Георгієш, Катерина; Бошков, Леонід; Volgusheva, Natalia; Heorhiiesh, Kateryna; Boshkov, Leonid; Інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. Мартиновського Одеської національної академії харчових технологій; Odessa National Academy of Food Technologies
    Вивчено метод отримання біопестицидів з рослинної сировини, заснований на застосуванні мікрохвильового електромагнітного поля під час екстрагування. Наведено результати експериментального дослідження ефективності мікрохвильових екстрактів. Показано доцільність екстрагування біологічно активних речовин у мікрохвильовому полі. Застосування методу дає можливість перейти до виробництва великих обсягів препаратів і знизити обсяги хімічних засобів. Запропоновано пристрій для реалізації цього методу. Для збільшення продуктивності доцільно конструювати екстрактор безперервної дії, до цього ж канали входу і виходу повинні бути розраховані так, щоб їхня довжина відповідала довжині позамежного хвилеводу, що гарантує безпеку роботи персоналу з мікрохвильовим пристроєм. Для передачі електромагнітної енергії раціонально використовувати рупорні антени, а діаметр каналу, по якому проходить сировина з екстрагентом, не повинен перевищувати дві глибини проникнення з урахуванням ефекту теплопровідності.