Energy Engineering and Control Systems. – 2018. – Vol. 4, No. 1

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/44099

Науковий журнал

Засновник і видавець Національний університет «Львівська політехніка». Виходить двічі на рік з 2015 року.

Energy Engineering and Control Systems = Енергетика та системи керування : науковий журнал / Lviv Politechnic National University ; editor-in-chief Yevhen Pistun. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. – Volume 4, number 1. – 58p.

Energy Engineering and Control Systems

Зміст (том 4, № 1)


1
9
17
27
31
37
45
51

Content (Vol. 4, No 1)


1
9
17
27
31
37
45
51

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Energy saving from tap water home treatment devices
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-03-29) Канале, Лаура; Кортелесса, Джіно; Фікко, Джорджіо; Руссі, Альдо; Зена, Фабріціо; Canale, Laura; Cortellessa, Gino; Ficco, Giorgio; Russi, Aldo; Zuena, Fabrizio; Університет м. Кассіно та Південного Лаціо; University of Cassino and Southern Lazio
    Вода – єдина рідина, що використовується в їжі людини, яка представляє різні процеси виробництва та транспортування. Усі харчові рідини фактично потребують процесів виробництва та очищення в контрольованих середовищах, а також транспортування перевізниками. А воду, крім того, що процес її виробництва простіший, можна постачати як розподільними мережами, так і шляхом транспортування перевізниками. В останні роки споживання пляшкової води значно зросло не тільки для потреб здоров’я, але й для інших потреб. На практиці, лише в деяких випадках воду в пляшках використовують для реальної потреби в особливих умовах, а все більше її використовують через погану якість водопровідної води. Недавні дослідження показали, що споживання енергії, пов’язаної з пляшковою водою, може бути в 2000 разів більшим, ніж споживання енергії, пов’язане з водопровідною водою. Споживання енергії для пляшкової води головним чином зумовлене виробництвом пластикових пляшок, процесом розливу та транспортуванням / дистрибуцією. У цій праці, уникаючи порівняння між пляшковою та водопровідною водою щодо хіміко- фізичних, мікробіологічних та смакових характеристик, автори подають результати експериментального дослідження, спрямованого на вимірювання енергоспоживання пристроїв побутового очищення водопровідної води. Крім цього, зосереджено увагу на можливих способах економії енергії під час використання очищеної води з-під крана.