Energy Engineering and Control Systems. – 2021. – Vol. 7, No. 1

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/59978

Науковий журнал

Засновник і видавець Національний університет «Львівська політехніка». Виходить двічі на рік з 2015 року.

Energy Engineering and Control Systems = Енергетика та системи керування : науковий журнал / Lviv Politechnic National University ; editor-in-chief Yevhen Pistun. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2021. – Volume 7, number 1. – 88 p.

Зміст


1
7
17
26
32
38
48
56
62
68
73
79
87

Content (Vol. 7, No 1)


1
7
17
26
32
38
48
56
62
68
73
79
87

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Adsorption properties of combined vegetable powders
    (Видавництво Львівської політехніки, 2021-06-01) Петрова, Жанна; Самойленко, Катерина; Petrova, Zhanna; Samoilenko, Kateryna; Інститут технічної теплофізики НАН України; Institute of Engineering Thermophysics of NAS of Ukraine
    Однією із основних технологічних властивостей комбінованих рослинних порошків, одержаних з рослинної сировини, важливе значення має рівноважна вологість. Оскільки від цього показника залежить кінцевий вологовміст та енергетичні затрати на процес зневоднення. Для визначення рівноважної вологості зразків комбінованих порошків залежно від відносної вологості повітря застосовувався тензометричний (статичний) метод Ван Бамелена. В результаті досліджень отримано кінетичні криві адсорбції водяної пари моно- та комбінованих рослинних порошків, які порівнювались між собою. Порівняння ізотерм адсорбції, що не дивлячись на однаковий характер цих ізотерм, які показують, що ці матеріали представляють собою капілярно-пористі колоїдні тіла і маючи однакові форми зв’язування вологи (адсорбційну, капілярну та осмотичну) в той же час суттєво відрізняються один від одного рівноважною вологістю. При зберіганні композиційних порошків з метою збереження їхніх технологічних властивостей рекомендується підтримувати в приміщенні наступні умови: вологість повітря 60–70 % за температури 20–25 ºС та герметично їх запаковувати.