Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Vol. 7, No. 2

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/20838

The scientific-technical journal

It is the scientific-technical journal in English in Ukraine discussing actual problems of chemistry and chemical technology. Compared with other chemical journals Ch&ChT is publishing materials of both theoretical and practical values in such fields as analytical, general organic, physical and inorganic chemistry; chemistry of high molecular compounds; materials science and engineering; chemical kinetics and catalysis; technology of inorganic substances; technology of organic synthesis products; chemical technology of processing of combustible minerals; processes and apparatus of chemical and food productions; biotechnology and ecology.

Chemistry & Chemical Technology : [the scientific-technical journal] / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief M. Bratychak. – Lviv : Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2013. – Volume 7, number 2. – P. 119–239 : ill.

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Methods of dithiodimorpholine production
    (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2013) Mezhybrotskyi, Vasyl; Starchevskyy, Volodymyr; Oliynyk, Lilianna
    The results of N,N’-dithiodimorpholine (DTDM) production technology refinement including the sulphur monochloride obtaining, product paste washing and its treatment by polyglycols with the aim of dust formation decrease are presented. Using the optimization method the optimum conditions of DTDM production have been determined. The obtained DTDM of high quality has a high yield. Наведено результати удосконалення технології виробництва N, N′- дитіодиморфоліну (ДТДМ), що включає стадії отримання монохлористої сірки, промивання пасти готового продукту та оброблення його полігліколями з метою зменшення пилоутворення. Методом оптимізації знайдено оптимальні умови одержання ДТДМ, що дало можливість збільшити його вихід за високої якості продукту.