Хімія та хімічні технології
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/26592
Browse
Search Results
Item Вплив низьких температур на морфологічні властивості дріжджів(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Паньків, Наталія; Паляниця, Любов; Березовська, Наталія; Косів, Руслана; Швабюк, ОрестДля зберігання промислових штамів дріжджів виду Saccharimyces serevisiae вибрано кріоконсервацію. Досліджено вплив низьких температур на морфологічні властивості дріжджів і показано зміни, що відбуваються при цьому. Представлено результати мікроскопування зразків дріжджів.Item Вплив живлення на динаміку бродіння сусла зі спельти(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Швабюк, Орест; Паляниця, Любов; Березовська, Наталія; Косів, РусланаЗастосовано альтернативну крохмалевмісну сировину спельту для приготування сусла, подальшого його зброджування та отримання спиртової бражки. Досліджено вплив додаткового живлення на динаміку бродіння сусел та нагромадження клітин дріжджів. Встановлено,що внесення живлення у сусло сприяє росту та розмноженню дріжджів на початковій стадії, а також кращому зброджуванню до етилового спирту .