Оптимізація виробничих процесів і технологічний контроль у машинобудуванні та приладобудуванні
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/2376
Browse
Item Оптимізація температурних режимів формувальних елементів автомату випічки зернових хлібців(Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-26) Сокіл, Н. І.; Бойко, М. В.; Серкіз, О. Р.; Sokil, N.; Boyko, M.; Serkiz, O.; Національний університет “Львівська політехніка”Визначено діапазон температурних характеристик формувальних елементів автомату випічки зернових хлібців, що забезпечують вихід якісного продукту. Експериментально визначено алгоритм розігріву формувальних елементів, встановлено функціональні температурні залежності між нагрівними пуансонами та матрицею. Визначено алгоритми теплопередачі при використанні багатокоміркових матриць різної геометрії. Визначено залежності між силою запирання матриці пуансонами, температурою нагріву та часом випічки продукту. Визначено оптимальну продуктивність автомату із забезпеченням якісної випічки; Отримано залежності температурного розширення взаємодіючих елементів випічного пристрою для різних діапазонів температур. Зіставлено результати експерименту з альтернативними даними, отриманими за допомогою програмного забезпечення SolidWork.