Хімія, технологія речовин та їх застосування
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/2135
Browse
2 results
Search Results
Item Вибір оптимальних технологічних параметрів отримання антимікробної настоянки(Видавництво Львівської політехніки, 2012) Стадницька, Н. Є.; Павлюк, І. В.; Швець, В. В.; Губицька, І. І.; Лубенець, В. І.; Новіков, В. П.Експериментально обґрунтовано вплив технологічних параметрів (вид та розмір частинок сировини, співвідношення сировина–екстрагент, час настоювання) на показники антимікробної активності настоянки із звіробою звичайного (Hypericum perforatum). The article experimentally proved the influence of technological parameters (species and size of particles of raw, ratio of raw-extractant, time of infusion) on parameters of antimicrobial activity of tincture (Hypericum perforatum).Item Рослини з протимікробними властивостями(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Стадницька, Н. Є.; Комаровська-Порохнявець, О. З.; Кіщак, Х. Я.; Миколів, О. Б.; Литвин, Б. Я.; Конечна, Р. Т.; Новіков, В. П.Розглянуто дані стосовно рослин, що мають протимікробну активність. Визначено, якими групами речовин зумовлена така їхня дія, а також наведено мікроорганізми, на які вони впливають бактеріостатично або бактерицидно. Досліджено протимікробні властивості настоянок деяких лікарських рослин.Data on plants that have antimicrobial activity has been reviewed in the article. Groups of substances that caused their action have been determined, and also the microorganisms on which they have bacteriostatic or bactericidal effect have been given. Antimicrobial properties of infusions of some medicinal plants have been investigated.