Chemistry, Technology and Application of Substances
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45006
Browse
Search Results
Item Розроблення процесу екстракційного розділення глютену(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Германович, С. Б.; Самарик, В. Я.; Нагорняк, М. І.; Носова, Н. Г.; Hermanovych, S. B.; Samaryk, V. Ya.; Nagornyak, M. I.; Nosova, N. G.; Національний університет “Львівська політехніка”Проведено дослідження із переробки кукурудзяного глютену спиртовою екстракцією та визначено оптимальні умови процесу. Запропонована схема екстракції дає змогу отримувати зеїно-жирову фракцію зі ступенем вилучення 95%. Встановлено умови проведення вторинної екстракції для розділення зеїно-жирової фракції з одержання чистого зеїну та жиро-каротиноїдної фракції. Описано комплекс досліджень з метою ефективного використання кукурудзяного глютену для одержання з нього продуктів технологічного та комерційного застосування.