Chemistry, Technology and Application of Substances
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45006
Browse
2 results
Search Results
Item Some mechanisms of Lactobacillus reuteri action as a probiotic microorganism(Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Червецова, В. Г.; Дмитрів, А. З.; Гавриляк, В. В.; Лубенець, В. І.; Chervetsova, V. H.; Dmytriv, A. Z.; Havryliak, V. V.; Lubenets, V. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityУ роботі розглянуто окремі морфологічні, фізіологічні та біохімічні характеристики пробіотичного виду молочнокислих бактерій Lactobacillus reuteri. Цей вид, відповідно до літературних джерел, виділено з нормальної мікробіоти людини, інших представників класу Mammalia, а також бройлерів та хлібної закваски. Опрацювання літературних та інтернет-джерел дало змогу визначити важливість застосування різних штамів L. reuteri у сучасних біологічно активних харчових добавках. У роботі розглянуто деякі фізіологічні особливості цього мікроорганізму з погляду позитивного впливу на функціонування шлунково-кишкового тракту людини та формування імунітету. На основі розглянутих теоретичних даних зроблено висновок про необхідність подальшого практичного вивчення L. reuteri як потенційного пробіотика для фармацевтичної та харчової промисловості.Item Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Червецова, В. Г.; Губрій, З. В.; Швед, О. В.; Микитюк, О. М.; Новіков, В. П.; Chervetsova, V. H.; Z. V. Gubrii.; Shved, O. V.; Mykytiuk, O. M.; Novikov, V. P.; Національний університет “Львівська політехніка”Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об’єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.