Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Спельта як сировина у біотехнологічних процесах
    (Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Піх, З. Г.; Palianytsia, L. Ya.; Berezovska, N. I.; Pikh, Z. G.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Здійснено аналіз літературних джерел щодо перспектив вирощування та використання у біотехнологічних процесах спельти Triticum spelta L., до якої сьогодні спостерігається значний інтерес. Визначено мікрофлору спельти як можливої альтернативної сировини у спиртовому виробництві, а також мікрофлору спельтового сусла, одержаного термоферментативним обробленням зернової сировини. Показано переваги спельти у порівнянні з пшеницею звичайною щодо зменшення контамінатної мікрофлори на зерні і в суслі.
  • Thumbnail Image
    Item
    Спельта як альтернативна сировина для одержання спиртової бражки
    (Видавництво Львівської політехніки, 2011) Швабюк, О. В.; Паляниця, Л. Я.; Березовська, Н. І.; Косів, Р. Б.; Гродзіцька, О. С.; Піх, З. Г.
    Для приготування сусел використано альтернативну крохмалевмісну сировину – спельту. Досліджено оптимальні умови для розварювання та зброджування цієї сировини. Одержано результати, схожі із традиційною сировиною – пшеницею. For the worts preparation was used alternative material – spelta. Optimal conditions for preparing and fermentation of this material was investigated. The results were similar with traditional material – wheat.