Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Some mechanisms of Lactobacillus reuteri action as a probiotic microorganism
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Червецова, В. Г.; Дмитрів, А. З.; Гавриляк, В. В.; Лубенець, В. І.; Chervetsova, V. H.; Dmytriv, A. Z.; Havryliak, V. V.; Lubenets, V. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    У роботі розглянуто окремі морфологічні, фізіологічні та біохімічні характеристики пробіотичного виду молочнокислих бактерій Lactobacillus reuteri. Цей вид, відповідно до літературних джерел, виділено з нормальної мікробіоти людини, інших представників класу Mammalia, а також бройлерів та хлібної закваски. Опрацювання літературних та інтернет-джерел дало змогу визначити важливість застосування різних штамів L. reuteri у сучасних біологічно активних харчових добавках. У роботі розглянуто деякі фізіологічні особливості цього мікроорганізму з погляду позитивного впливу на функціонування шлунково-кишкового тракту людини та формування імунітету. На основі розглянутих теоретичних даних зроблено висновок про необхідність подальшого практичного вивчення L. reuteri як потенційного пробіотика для фармацевтичної та харчової промисловості.
  • Thumbnail Image
    Item
    Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Червецова, В. Г.; Губрій, З. В.; Швед, О. В.; Микитюк, О. М.; Новіков, В. П.; Chervetsova, V. H.; Z. V. Gubrii.; Shved, O. V.; Mykytiuk, O. M.; Novikov, V. P.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об’єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.