Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
Search Results
Item Hydrotrope-induced micellar phase of sodium dodecyl sulfate as new detergent for extraction and stabilization of proteins(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-01-20) Starova, Viktoriia; Kulichenko, Sergey; Taras Shevchenko National University of KyivДані рентгенофазового аналізу та інфра- червоної спектроскопії підтверджують гелеподібну природу міцелярної фази додецилсульфату натрію індукованої добав- ками хлориду натрію та саліцилової кислоти. Така міцелярна фаза переважно складається з води (ωH2O > 50 %), яка формує внутрішньомолекулярні водневі зв’язки з основними компонен- тами міцелярно-екстракційної системи. Встановлена здат- ність даної міцелярної фази кількісно вилучати білки (R > 94 %) із збереженням їх каталітичної активності та дисперсності.