Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Synthesis of Tween-Coated Silver Nanoparticles by a Plasma-Chemical Method: Catalytic and Antimicrobial Activities
    (Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Skiba, Margarita; Vorobyova, Viktoria; Kovalenko, Igor; Shakun, Anastasiia; Ukrainian State University of Chemical Technology; National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”
    Стабільні наночастинки срібла було синтезовано простим, екологічно чистим, плазмохімічним методом з використанням нейонногенного Твін-80 (поліоксіетилен-(80)-сорбітан моноолеат) як стабілізуючого агента. Досліджено вплив концентрації Твін 80 на ефективність формування наночастинок срібла, їх середній розмір і стабільність. Синтезовані наночастинки срібла проявляють антибактеріальну активність на двох штамах бактерій. Наночастинки срібла показали високу каталітичну активність щодо відновлення п-нітрофенолу (4-НФ) до амінофенолу (4-АФ) у присутності NaBH4.
  • Thumbnail Image
    Item
    Antioxidant Activity and Phytochemical Screening of the Apricot Pomace Extract: Experimental and Theoretical Studies
    (Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Vorobyova, Victoria; Shakun, Anastasiia; Chygyrynets’, Olena; Skiba, Margarita; Zaporozhets, Julia; National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”; Ukrainian State Chemical-Engineering University
    Вивчено компонентний склад та антиоксидантні властивості екстракту жмиха абрикосу (ЕЖА). З використанням етанолу (EtOH), силікону (D5) і суміші силікону та етанолу проведено екстрагування жмиху абрикосу. За допомогою методу газової хромато-мас-спектроскопії (ГХ-МС) визначено компонентний склад. Проведено оцінювання антиоксидантної здатності ЕЖА (знижувальна здатність заліза (III), загальна антиоксидантна здатність і каталазна активність). Розраховано квантово-хімічні індекси антиоксидантної активності, такі як енергія вищої зайнятої та нижчої вакантної молекулярних орбіталей (ЕВЗМО та ЕНВМО), енергетичний зазор між ЕВЗМО та ЕНВМО (ΔE), індекс жорсткості та електрофільності та інші.
  • Thumbnail Image
    Item
    Determination of the Chemical Composition of the Extract of Apricot Pomace (Prunus armeniaca L.)
    (Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-28) Vorobyova, Victoria; Shakun, Anastasiia; Chygyrynets’, Olena; Skiba, Margarita; National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”; Ukrainian State Chemical-Engineering University
    Вивчено комплексну характеристику компо- нентних профілів екстракту абрикосового жмиха (Prunus armeniaca L.) залежно від використовуваних систем розчин- ників. За допомогою ІЧ-спектроскопії, УФ-спектроскопії та газової хромато-мас-спектроскопії проаналізовані екстракти, отримані пропан-2-олом, декаметилциклопентасилоксаном та сумішшю силікону і пропан-2-олу абрикосовогожмиха.