Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Олігомеризація фракції С9 із використанням 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатної кислоти
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Субтельний, Р. О.; Журавський, Є. В.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Zhuravskyi, Y. V.; Orobchuk, O. M.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено олігомеризацію у розчині та суспензійну олігомеризацію фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива ініційовану 2-(трет-бутилпероксиметиламіно)ацетатною кислотою. З’ясовано тип впливу методу проведення олігомеризації, кон- центрації ініціатора, температури і тривалості реакції на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних олігомерів. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Порівняно особливості перебігу суспензійної олігомеризації та олігомеризації в розчині фракції С9.
  • Thumbnail Image
    Item
    Визначення оптимальних умов процесу емульсійної коолігомеризації вуглеводневої фракції С9 шляхом побудови регресивних рівнянь
    (Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Оробчук, О. М.; Субтельний, Р. О.; Фуч, У. В.; Підсадюк, М. І.; Никулишин, І. Є.; Дзіняк, Б. О.; Orobchuk, O. M.; Subtelnyi, R. O.; Fuch, Y. V.; Pidsadiuk, M. I.; Nykulyshyn, I. Ye.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Основною сировинною базою для синтезу коолігомерів є відходи і побічні продукти етиленових виробництв, насамперед – це рідкі продукти піролізу, які містять аліфатичні та ароматичні вуглеводні. Основну частину цих продуктів становить фракція С9. Емульсійна коолігомеризація вуглеводневої фракції С9 дає змогу забезпечити максимальний ступінь переробки рідких побічних продуктів піролізу, підвищити екологічність виробництва етилену, знизити енергозатрати на стадії синтезу і виділення коолігомерів порівняно з існуючими методами. Одержано регресивні рівняння, що описують вплив концентрації емульгатора, швидкості перемішування та об’ємного співвідношення [фракція С9]:[вода] на вихід, молекулярну масу та бромне число коолігомерів.