Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Some mechanisms of Lactobacillus reuteri action as a probiotic microorganism
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Червецова, В. Г.; Дмитрів, А. З.; Гавриляк, В. В.; Лубенець, В. І.; Chervetsova, V. H.; Dmytriv, A. Z.; Havryliak, V. V.; Lubenets, V. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    У роботі розглянуто окремі морфологічні, фізіологічні та біохімічні характеристики пробіотичного виду молочнокислих бактерій Lactobacillus reuteri. Цей вид, відповідно до літературних джерел, виділено з нормальної мікробіоти людини, інших представників класу Mammalia, а також бройлерів та хлібної закваски. Опрацювання літературних та інтернет-джерел дало змогу визначити важливість застосування різних штамів L. reuteri у сучасних біологічно активних харчових добавках. У роботі розглянуто деякі фізіологічні особливості цього мікроорганізму з погляду позитивного впливу на функціонування шлунково-кишкового тракту людини та формування імунітету. На основі розглянутих теоретичних даних зроблено висновок про необхідність подальшого практичного вивчення L. reuteri як потенційного пробіотика для фармацевтичної та харчової промисловості.
  • Thumbnail Image
    Item
    Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Червецова, В. Г.; Губрій, З. В.; Швед, О. В.; Микитюк, О. М.; Новіков, В. П.; Chervetsova, V. H.; Z. V. Gubrii.; Shved, O. V.; Mykytiuk, O. M.; Novikov, V. P.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об’єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.
  • Thumbnail Image
    Item
    Дослідження морфології мікробної асоціації "Тибетського грибка"
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007) Вічко, О. І.; Щеглова, Н. С.; Червецова, В. Г.; Губрій, З. В.; Швед, О. В.; Новіков, В. П.
    Визначено загальний склад нетрадиційної мікробної асоціації “тибетський грибок”, що об’єднує дріжджі та молочнокислі бактерії, які належать до роду Lactobacillus. The general composition of nontraditional microbe association of “Tibet’s fungi” was studied. It contains one yeаst species and some bacteria from family Lactobacillus.